Binanın kabuğu niteliğinde olan cephelerde, yapı tekniği ve mimarinin belirlediği bir estetik ve fonksiyonelliği yerine getirip, aynı zamanda istenmeyen rüzgâr, yağmur, kar, sıcak, soğuk, gibi dış hava koşullarından binayı koruyup, bu korumayı yaparken de içeriye istenilen miktarda ışık geçirimini sağlamaktır. Bu sistemler seçilecek olan çeşide göre ısı yalıtımını maksimum boyutlara çıkartıp yakıt tüketimini azaltarak enerji sorununa ve çevreye katkı sağlamaktadır. Bununla beraber kullandığımız tüm cephe sistemleri uluslararası normlara uygun şekilde dünyaca kabul gören firmalarca test edilmiş ve tüm dünyada geçerli sertifikalarla belgelendirilmiştir.
Tüm giydirme cephe sistemlerinde, mühendislik hesaplar sonucu atalet momentlerine uygun yatay, düşey elemanlar ve bağlantı elemanları belirlenerek, mimari projesine uygun detaylı imalat ve uygulama projesi hazırlanır.
Hazırlanan imalat resimlerine göre milimetrik hassasiyetli makinalarla kesilen, tamamen otomatik özel CNC işlem merkezlerinde imalatı yapılarak hazırlanan profiller uygulama/şantiye sahasına montaja hazır olarak sevk edilir.
Uygulama projesi ve detayları doğrultusunda; betonarme döşemeye galvanizli çelikten mamul taşıyıcı ankraj elemanlarına düşey profiller tespit edilir, düşey elemanlara yatay kayıtlar bağlanarak cephe konstrüksiyonu oluşturulur.
Düşey elemanlar üzerine bağlanan yatay elemanların genleşme hareketlerini alacak EPDM contalar kullanılır. Bina ile cephe arasında kalan boşluklar galvaniz sac, taş yünü, EPDM membran, silikon ve sızdırmazlık macunları kullanılarak sistemin katlar arasındakises, duman, yangın geçişi,rüzgâr, ses, su, ısı gibi dış hava şartlarına karşı yalıtımları yapılarak tecrit edilir.
Binaya seçilen cephe sisteme göre montajı yapılan taşıyıcı konstrüksiyon üzerine camlar takılarak cephe sistemi tamamlanmış olur. |