GİYDİRME CEPHE SİSTEMLERİ

GİYDİRME CEPHE SİSTEMLERİ

Binanın kabuğu niteliğinde olan cephelerde, yapı tekniği ve mimarinin belirlediği bir estetik ve fonksiyonelliği yerine getirip, aynı zamanda istenmeyen rüzgâr, yağmur, kar, sıcak, soğuk, gibi dış hava koşullarından binayı koruyup, bu korumayı yaparken de içeriye istenilen miktarda ışık geçirimini sağlamaktır. Bu sistemler seçilecek olan çeşide göre ısı yalıtımını maksimum boyutlara çıkartıp yakıt tüketimini azaltarak enerji sorununa ve çevreye katkı sağlamaktadır. Bununla beraber kullandığımız tüm cephe sistemleri uluslararası normlara uygun şekilde dünyaca kabul gören firmalarca test edilmiş ve tüm dünyada geçerli sertifikalarla belgelendirilmiştir.

Tüm giydirme cephe sistemlerinde, mühendislik hesaplar sonucu atalet momentlerine uygun yatay, düşey elemanlar ve bağlantı elemanları belirlenerek, mimari projesine uygun detaylı imalat ve uygulama projesi hazırlanır.

Hazırlanan imalat resimlerine göre milimetrik hassasiyetli makinalarla kesilen, tamamen otomatik özel CNC işlem merkezlerinde imalatı yapılarak hazırlanan profiller uygulama/şantiye sahasına montaja hazır olarak sevk edilir.

Uygulama projesi ve detayları doğrultusunda; betonarme döşemeye galvanizli çelikten mamul taşıyıcı ankraj elemanlarına düşey profiller tespit edilir, düşey elemanlara yatay kayıtlar bağlanarak cephe konstrüksiyonu oluşturulur.

Düşey elemanlar üzerine bağlanan yatay elemanların genleşme hareketlerini alacak EPDM contalar kullanılır. Bina ile cephe arasında kalan boşluklar galvaniz sac, taş yünü, EPDM membran, silikon ve sızdırmazlık macunları kullanılarak sistemin katlar arasındakises, duman, yangın geçişi,rüzgâr, ses, su, ısı gibi dış hava şartlarına karşı yalıtımları yapılarak tecrit edilir.

Binaya seçilen cephe sisteme göre montajı yapılan taşıyıcı konstrüksiyon üzerine camlar takılarak cephe sistemi tamamlanmış olur.

STRÜKTÜREL SİLİKON GİYDİRME CEPHE

Giydirme cephe sistemleri arasında günümüzde en yaygın olan cephe sistemi strüktürel silikon giydirme cephe sistemleridir.

Teknik Özelliker

  • Dıştan bakıldığında cephede camlar arasında yatayda ve düşeyde 15 mm genişlikte epdm fitilli cam cama derzler görünür.
  • Camlar hazırlanan alüminyum kasetlere strüktürel silikon malzeme ile DIN 51376 ve ISO 8339 standartlarına uygun şekilde yapıştırılır.
KLASİK KAPAKLI CEPHEDıştan bakıldığında cephe üzerinde düşeyde ve yatayda alüminyum kapak profilinden oluşan bir sistemdir.

Teknik Özelliker

  • Yatay ve düşey düzlemlere kapak adı verilen baskı kapak sistemi ile uygulama yapılmasıdır.
  • Kullanılan kapaklar farklı formlarda olabilir.
  • Sistemi diğer cephelerden ayıran en büyük özellik, dışarıdan bakıldığında düşeyde ve yatayda 50mm genişliğinde kapakların görünmesidir.
  • Kapaklı sistemler diğer cam cephe kaplamalarına göre daha ekonomiktir.
YARI KAPAKLI DÜŞEYDE SİLİKON CEPHE

Silikon cepheye nazaran daha ekonomik bir sistemdir. Dıştan bakıldığında cephe üzerinde düşeyde veya yatayda alüminyum kapak profilinden oluşan bir sistemdir.

Teknik Özellikler

  • Yatay veya düşey düzlemlerden birinde kapak adı verilen baskı kapak sistemi ile uygulama yapılmasıdır.
  • Kullanılan kapaklar farklı formlarda olabilir.
  •  Kapak takılmayan yüzeyde dış cephe yalıtımına uygun silikon ve görsel amaçlı 30mm’lik EPDM fitil çekilir.
  •  Yarı kapaklı sistemde silikon dolgulu ısıcam sistemi kullanılmaktadır.
BİNAYA ENTEGRE PHOTOVOLTAİK SİSTEMLER

Binaya entegre fotovoltaik sistemler, güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirip günlük kullanıma sunan sistemlerdir. Bu sistemlerde polycristal ve monocristal hücrelerin elektrik enerjisini kablolar ile şebekeye bağlanması mantığı ile çalışır. İstenildiği takdirde üretilen enerji aküler ile sonradan kullanılmak amaçlı depolanabilir.

Cepheler üzerine dışarıdan bakıldığında çok farklı bir mimari yapı olduğu gözden kaçınılmamalıdır. Ülkemiz güneş enerjisi açısından oldukça verimli bir konumda olduğu göz önünde bulundurulursa bu sistemlerin ilerde kullanıcılara sadece cephe özelliği olarak değil öte yandan elektrik tüketimlerinin de minimuma indirebileceği gibi yeşil enerjiye destek olabileceklerinin bir göstergesidir.

  FAALİYET ALANLARI

  ÜRÜNLER

  İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adnan Kahveci Mah, Tersane Cad
Beylikdüzü, İstanbul
+90 212 123 4567
+90 532 123 4567
info@alunorm.com.tr

  ÇALIŞMA SAATLERİ

Pazartesi – Cuma 08:00 – 17:00
Cumartesi 09:30 – 17:00
Pazar 09:30 – 15:00

  HARİTALAR